ontwikkelaars van vastgoedverbetering en –management

Winnaar 1e Supply Chain Award

'thuis, KnaapenGroep, Sankomij en Heezen winnen in Maastricht

Het ketensamenwerkingsverband van ‘thuis, Sankomij Installatietechiek, KnaapenGroep en Heezen Bouw en Sloopwerken heeft vanmiddag de eerste Supply Chain Award gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres, dat plaatsvindt in MECC te Maastricht.

Auteur: Tim van Dorsten

Dit team van 4 partijen won deze prijs met zijn groot onderhoudsproject van 112 woningen aan de Offenbachlaan in Eindhoven. De taken waren op de volgende manier verdeeld. ‘Thuis was de opdrachtgever, KnaapenGroep zorgde voor het ontwerp en het bouwkundige aspect, Heezen was verantwoordelijk voor het sloopwerk en Sankomij ging over de installaties.

Dit samenwerkingsverband won het van in totaal 12 inzendingen. “We hadden 2 eisen”, vertelde juryvoorzitter Jack van der Veen. “We accepteerden alleen teaminschrijvingen en langdurige samenwerkingsverbanden.” Volgens hem is de achterliggende gedachte van deze prijs duidelijk: “De kopgroep is vertrokken, maar de peloton komt langzaam erachteraan. We willen hiermee het peloton in beweging brengen.” De Supply Chain Award is een initiatief van Nyenrode Business Universiteit, Platform Ketensamenwerking Zuid en Duurzaam Gebouwd.