ontwikkelaars van vastgoedverbetering en –management

Wielewaal, Ermelo

Super strakke (zelf)organisatie

Projectinformatie

Een heel herkenbaar project.

Er zijn twee typen woningen. In het complex Wielewaal worden de binnenpakketten vervangen. Alle woningen krijgen een nieuwe badkamer en toilet en menig adres mag ook een nieuwe keuken uitzoeken. Bewoners kiezen zelf.

Het project is in ketensamenwerking gerealiseerd door Schutte Bouw & Ontwikkeling, Hulstflier Installateurs, Dorgelo (tegelzetter), UWOON en de 67 bewoners van het complex in Ermelo.

Klein team en hoog tempo

De sleutel bij dit type werkzaamheden ligt bij de bewoner. Huurderskeuzes zijn leidend en moeten tijdig bekend zijn. De bestel- en levertijd mag de voorbereiding niet verstoren.

De doorlooptijd van de uitvoering is afhankelijk van de meest tijdrovende werkzaamheden. Da’s logisch. In dit geval vergt het tegelwerk veruit de meeste tijd. Als je naar de tegelzetter zijn activiteiten kijkt dan gaat er (heel) veel energie en tijd verloren aan sjouwen en opruimen. Da’s dan ook logisch dat je daar als team gezamenlijk veel aan doet.

Het gezamenlijk logistiek optimaliseren van het tegelwerk bleek een belangrijk deel van de oplossing.

In dit project Wielwaal is heel bewust een team samengesteld die gezamenlijk de verantwoordelijkheid hebben genomen. Een combinatie van senior en junior samenwerken vakmensen. 

In 2013 een bijzondere planning

De productiesnelheid van deze keten in 2013 is anno nu nog steeds een uitdagende